مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ چه پارامترهایی باید داشته باشد؟ انتخاب رشته به اندازه شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه مناسب در قبولی داوطلب تاثیر گذار است که اکثر داوطلبان کنکور سراسری در گروه های آزمایشی مختلف از این تاثیر در قبولی خود مطلع هستند، اما اغلب اطلاعات کافی پیرامون انتخاب رشته ندارند و به عبارتی نمی دانند چگونه انتخاب رشته را انجام دهند تا با توجه به رتبه ای که بدست آورده اند، بهترین نتیجه را کسب کنند. داوطلبان باید حتما از افراد آگاه در این زمینه کمک و مشاوره بگیرند و تا دید بهتری در این مسیر قدم بگذارند. در ادامه این مطلب قصد داریم به چگونگی انتخاب رشته کنکور سراسریبپردازیم. همچنین مشاورین مجموعه تحصیلی دانتل در این زمینه آماده کمک رسانی به همه داوطلبین جهت مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری 1401 هستند.
منبع: مشاوره انتخاب رشته کنکور
مشاوره انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱
در شروع مشاوره انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱ داوطلب بایستی برای خود ملاک انتخاب رشته اش را تعیین کند. برای درک بهتر این مطلب، باید بگوییم که داوطلب باید ابتدا برای خود مشخص کند که رشته تحصیلی برایش اهمیت دارد یا دانشگاه محل قبولی، به عبارت بهتر می خواهد انتخاب رشته دانشگاه محور داشته باشد یا رشته محور.
در انتخاب رشته دانشگاه محور، برای داوطلب فرقی نمی کند چه رشته ای می خواهد، چرا که فقط دانشگاه برایش اهمییت دارد و رشته های خوب را در یک دانشگاه معتبر و دلخواه و البته در شهری که می تواند در آن تحصیل کند، انتخاب می کند.
در یک انتخاب رشته به صورت رشته محور، داوطلب رشته مورد علاقه اش را در دانشگاه هایی که می تواند در آن ها به تحصیل بپردازد را انتخاب می کند، در این مورد شهر محل تحصیل نیز باید در نظر گرفته شود اما الویت داوطلب رشته می باشد.
پس از تعیین این مورد باید داوطلب از ابتدای دفترچه انتخاب رشته دانشگاه های سراسری، کد رشته محل های مورد نظر خود را استخراج کند و بر روی یک کاغذ بنویسد. در هنگام انجام این کار رشته، دانشگاه و محل دانشگاه باید در نظر گرفته شود و داوطلبان باید توجه کنند حتی یک انتخاب هم از نظر آن ها پنهان نباشد.
در ادامه برای الویت بندی، داوطلبان نیاز دارند از قبولی های رتبه های مشابه خود در سال های گذشته مطلع شوند. برای این امر می توان با مشاوران مرکز دانتل تماس گرفت و لیست دانشگاه هایی که با توجه به رتبه اکتسابی در سال های گذشته مشابه آن قبول شده اند را دریافت کرد.
اولویت بندی | انتخاب ها مشاوره انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱
در فرم انتخاب رشته دانشگاه های سراسری 150 انتخاب وجود دارد. داوطلبان باید انتخاب های خود را که پیش تر از دفترچه استخراج کرده و بر روی کاغذ نوشته بودند را از طریق مقایسه با لیستی که از مرکز دانتل دریافت کرده اند را به سه گروه خوش بینانه ، نرمال و بدبینانه تقسیم کنند.
در فرآیند انتخاب رشته باید به نکات دیگری همچون سهمیه، نوع پذیرش در هر رشته به صورت بومی گزینی، استانی و یا کشوری ، دوره پذیرش رشته مدنظر به صورت روزانه، پردیس و شبانه و همینطور برخی رشته های خاص و نمیه متمرکز نیز دقت کرد و تمامی موارد را مدنظر قرار داد.
مشاوره تلفنی انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱
تمامی مواردی که در مطالب فوق ذکر شد را شما می توانید به کمک یک مشاور پیش ببرید. باید توجه داشته باشید مشاوری که انتخاب می کنید، به کمک خودتان سرنوشتتان را رقم خواهد زد. بنابراین باید در انتخاب آن دقت کنید. در این روزهایی که با ویروس کرونا درگیر هستیم، بهترین شیوه برای گرفتن مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱، مشاوره تلفنی می باشد که علاوه برآن در هزینه و رفت آمد و وقت نیز صرفه جویی خواهد شد و همیشه در دسترس است.
در مشاوره تلفنی انتخاب رشته، یک مشاور گام به گام همراه شما در فرآیند انتخاب رشته پیش می رود و منتاسب با رتبه شما و علاقه مندی هایتان الویت هارا برایتان مشخص می کند و ابهامات دفترچه انتخاب رشته را برایتان شفاف سازی می کند و با مقایسه رتبه شما با رتبه های قبولی سال گذشته بهترین انتخاب را با توجه به خواسته شما انجام می دهد.
سهمیه ها | مشاوره انتخاب رشته ۱۴۰۱
سازمان سنجش آموزش کشور چندین سال است که به منظور اعتدال سازی کنکور سراسری برای تمامی دانش آموزان با شرایط و محل زندگی مختلف ، چندین سهمیه را در نظر گرفته است. تقسیم بندی هر استان و سهمیه مناطق ، سهمیه ایثارگران ، سهمیه خانواده شهدا ، سهمیه رزمندگان ، سهمیه جانبازی از مهم ترین سهمیه های اعمالی در کنکور سراسری بوده است.
البته لازم است اشاره کنیم که در میان سهمیه های نامبرده شده ، برخی سهمیه ها همچون ایثارگران ، شهدا ، بهیاری و رزمندگان از سهمیه های خاص هستند و دانش آموزانی که طبق شرایط، مشمول این سهمیه های می باشند به طور کلی در مجموعه ای جداگانه سنجش خواهند شد.
سهمیه مناطق
اکثر داوطلبانی که در کنکور سراسری شرکت می کنند، دارای هیچ کدام از سهیمه های خاص نیستند و در واقع اینطور می توان گفت سهمیه مناطق دارای آمار بیشتری نسبت به دیگر سهمیه ها می باشد.
هر استان از کشور با توجه به داشتن امکانات آموزشی و رفاهی به سه منطقه تقسیم می شود. هر داوطلب کنکوری با توجه به محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان در یکی از این مناطق قرار می گیرد.
سهمیه ایثارگران
سهمیه ایثارگران در مجموعه خود شامل دو سهمیه ایثارگران 25 درصدی و ایثارگران 5 درصدی است که طبق مقررات سازمان سنجش داوطلبانی که جزو همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر ، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان باشند، مشمول سهمیه ایثارگران 25 درصد بوده و داوطلبانی هم که جزو جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آن ، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه ، سهمیه رزمندگان باشند، مشمول سهمیه 5 درصدی هستند.
لازم به ذکر است که سهمیه ایثارگران جزو سهمیه های خاص است، یعنی داوطلبان مشمول این سهمیه با داوطلبانی که شرایط مشابه دارند سنجیده خواهند شد. از طرفی نیز 25 درصد از ظرفیت تمامی رشته ها در هر دانشگاهی به داوطلبان با سهمیه ایثارگران 25 درصدی و 5 درصد به داوطلبان با سهیمه ایثارگران 5 درصدی اختصاص دارد. در لایحه جدید مقدار حد نصاب قبولی داوطلبان دارای سهمیه ایثارگران از 70 درصد آخرین نفر پذیرفته شده به 85 درصد تغییر یافته است.
سهمیه رزمندگان
طبق تعریفی که سازمان سنجش از مشمولان سهمیه رزمندگان ارائه کرده است، داوطلبانی که جزو رزمندگان بسیجی، جهادگران جهاد كشاورزی، رزمندگان ستاد كل نیروهای مسلح با حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه های دفاع مقدس از سال 1359 تا 1367 را داشته اند، مشمول سهیمه رزمندگان هستند.
در حالت دوم اگر سه چهارم مدت زمان حضور داوطلبانی که در زمان جنگ، سرباز یا نیروی کادری بوده اند، بیش از شش ماه باشد، داوطلب مشمول سهمیه رزمندگان خواهد بود.
سهمیه خانواده شهدا
داوطلبانی که جزو اسامی پدر، مادر، خواهر و برادر شهید باشند طبق بند دفترچه ثبت نام کنکور سراسری مشمول سهمیه خانواده شهدا هستند.
سهمیه کارمندان
سهمیه کارمندان برای رشته های پزشکی و غیر پزشکی به دو صورت اعمال می شود. در رشته های پزشکی چنانچه داوطلب جزو کارکنان و کارمندان دانشگاه های علوم پزشکی باشد، مشمول 20 درصد ظرفیت دانشگاه های شبانه است و رشته های غیرپزشکی اگر جزو کارمندان وزارت علوم و کارمندان دانشگاه ها باشد، مشمول 10 درصد از ظرفیت دانشگاه های شبانه است.
سهمیه بهیاری
سهمیه بهیاری مختص رشته پرستاری می باشد، که در واقع در این سهمیه 5 درصد از ظرفیت کد رشته محل های مربوط به رشته پرستاری در دوره روزانه دانشگاه های سراسری به بهیاران تعلق می گیرد. در لایحه جدید تغییر سهمیه ها، در صورت تصویب این سهمیه حذف خواهد شد.
سهمیه مناطق سیل زده
برای داوطلبانی که در مناطق سیل زده بوده اند ، سهمیه کنکور سراسری همچون مناطق زلزله زده برایشان محاسبه می شود که درواقع بدین صورت است که 5 درصد سهمیه مازاد در تمامی رشته ها به داوطلبان مناطق سیل زده اختصاص دارد. به دلیل زمان دار بودن این نوع سهمیه تغییر جدیدی در لایحه جدید تغییر سهمیه ها اشاره ای نشده است.
تعریف انتخاب های خوش بینانه ، منطقی و بد بینانه
پس از این که شما داوطلبان عزیز در کنکور سراسری ۱۴۰۱ در زیرگروه انتخابیتان شرکت کردید و رتبه اکتسابی خود را نیز رویت نمودید، بایستی به کمک مشاور و رتبه های قبولی مشابه به رتبه خودتان در رشته های مورد علاقه تان ، فرم انتخاب رشته خود را تکمیل کنید.
در انتخاب رشته فرقی نمی کند که در حال انتخاب کد رشته محل برای دانشگاه های سراسری با 150 انتخاب و یا دانشگاه آزاد با 100 انتخاب هستید، چراکه در هر صورت بایستی از یک الگوریتم کلی مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ پیروی کنید و آن این است که فرم انتخاب رشته خود را به سه قسمت خوش بینانه ، منطقی و بدبینانه تقسیم کنید.
انتخاب خوش بینانه
انتخاب های خوش بینانه 20 تا 30 درصد از انتخاب های اول شما را شامل می شود. همانطور که از اسمش مشخص است این انتخاب ها خوش بینانه هستند و در ایداآل ترین حالت ممکن شما شانس قبولی دارید.
در مشاوره انتخاب رشته کنکور انتخاب های خوش بینانه شما می توانید بدون در نظر گرفتن رتبه خود ، کد رشته محل هایی که به آن ها علاقه مند هستید را در ابتدای فرم انتخاب رشته خود انتخاب نمایید.
انتخاب منطقی
مهم ترین انتخاب های شما بایستی در این قسمت گنجانده شود ، بدین معنی که بیش از 50 درصد از الویت های خود را با گونه ای انتخاب کنید که شانس قبولی بالایی در آن ها داشته باشید.
انتخاب های منطقی بایستی کاملا متناسب با رتبه ای که بدست آورده اید باشد و شانس قبولی شما در این انتخاب ها متوسط رو به بالا باشد. انتخاب های منطقی و یا نرمال پس از انتخاب های خوش بینانه قرار می گیرند.
انتخاب بد بینانه
در انتهای فرم انتخاب رشته خود نیز حدود 20 تا 30 درصد پایانی را به کد رشته محل هایی اختصاص دهید که شانس قبولی بسیار بالایی در آن ها دارید. این انتخاب ها بدبینانه هستند ، بدین معنی که در بد ترین حالت اگر از میان رشته های نرمال موفق به کسب قبولی نشدید، در این انتخاب ها شانس قبولی دارید.
شهریه دورها و رشته ها | مشاوره انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱
یکی از مسائلی که واقعا پیش از مشاوره انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱ حائز اهمیت است، شهریه رشته های مختلف در دوره ها و دانشگاه های مختلف می باشد. اگر بدون اطلاع از شهریه دوره ها اقدام به انتخاب رشته کنید ، ممکن است بعدها در طول تحصیل با مشکل مواجه شوید.
به همین دلیل در این قسمت از مقاله شهریه دوره ها و رشته های مختلف را در قالب جداولی ارائه کرده ایم.
دوره نوبت دوم دانشگاه های دولتی
رشته |
شهریه به ازای هر نیمسال تحصیلی (مبالغ به تومان است) |
رشته های علوم انسانی |
1,100,000 الی 1,800,000 |
رشته های فنی مهندسی، کشاورزی و علوم پایه |
1,200,000 الی 2,000,000 |
دانشگاه پیام نور
رشته |
شهریه به ازای هر نیمسال تحصیلی (مبالغ به تومان است) |
رشته های علوم انسانی |
850,000 الی 1,200,000 |
رشته های فنی مهندسی، کشاورزی و علوم پایه |
900,000 الی 1,500,000 |
دانشگاه غیر انتفاعی
رشته |
شهریه به ازای هر نیمسال تحصیلی (مبالغ به تومان است) |
رشته های علوم انسانی |
1,200,000 الی 1,900,000 |
رشته های فنی مهندسی، کشاورزی و علوم پایه |
1,500,000 الی 2,200,000 |
دانشگاه پردیس خودگردان
رشته |
شهریه به ازای هر نیمسال تحصیلی (مبالغ به تومان است) |
رشته های پیراپزشکی |
1,100,000 الی 8,200,000 |
رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی |
16,500,000 الی 22,500,000 |
رشته های علوم انسانی |
3,400,000 الی 5,200,000 |
رشته های فنی مهندسی، کشاورزی، علوم پایه |
4,500,000 الی 6,200,000 |
دانشگاه آزاد
رشته |
شهریه به ازای هر نیمسال تحصیلی (مبالغ به تومان است) |
رشته های پیراپزشکی |
4,500,000 الی 5,000,000 |
رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی |
10,200,000 الی 12,700,000 |
رشته های علوم انسانی |
1,300,000 الی 2,800,000 |
رشته های فنی مهندسی، کشاورزی، علوم پایه |
1,800,000 الی 2,800,000 |
نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش | مشاوره انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱
برای انتخاب رشته دانشگاه های سراسری شامل دوره روزانه و شبانه دانشگاه های دولتی، دوره پیام نور ، غیر انتفاعی و پردیس خودگردان بایستی به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه کنید و پس از دریافت کارنامه چنانچه مطابق با رتبه ای که بدست آورده اید، مجاز به انتخاب رشته بودید، ابتدا دفترچه راهنمای مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱در زیرگروهی که در آزمون داده اید را دانلود کرده و به دقت مطالعه کنید و سپس طبق الویت های خوش بینانه، نرمال و بدبینانه که در متن فوق به آن ها اشاره کردیم، انتخاب های خود را الویت بندی کنید. سپس طبق مراحل زیر در سایت سازمان سنجش ثبت نمایید.
راهنما گام به گام | مشاوره انتخاب رشته ۱۴۰۱
پس از دریافت دفترچه انتخاب رشته مرتبط با زیر گروهی امتحانی و چینش 150 انتخاب و الویت ها در فرم انتخاب رشته با توجه به مطالب فوق، داوطلبان باید وارد سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org شوند و پس از خرید کارت اعتباری مربوط به انتخاب رشته دانشگاه های سراسری، در لینک مربوطه، فرم انتخاب رشته خود را در سایت سنجش ارسال کنند و تا زمان اعلام نتایج انتخاب رشته منتظر باشند و هر ساله پس از گذشت زمانی کوتاه نتایج منتشر می شود و داوطلبان می توانند در رشته ای که پذیرفته شده اند در دانشگاه ثبت نام کنند.
نحوه ثبت در سایت سازمان سنجش
- گام اول: همانطور که اشاره کردیم ، ابتدا دفترچه را به طور کامل مطالعه کنید و انتخاب های خود را با توجه به رشته، دانشگاه از این دفترچه استخراج کنید و طبق الویت های گفته شده الویت بندی نمایید.
- گام دوم: برای ثبت فرم انتخاب رشته دانشگاه های سراسری به سایت سنجش به نشانی اینترنتی ” sanjesh.org ” مراجعه کنید و پس از تهیه کارت اعتباری، گزینه ” انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ ” را انتخاب نمایید.
- گام سوم: برای دسترسی به فرم انتخاب رشته نیاز به شماره پرونده، سریال ثبت نام، شماره پیگیری ثبت نام و شماره شناسنامه دارید، اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و فرم انتخاب رشته را دریافت کنید.
- گام چهارم: کد رشته محل های انتخابیتان را وارد کنید و چندین بار بررسی کنید تا کد ها و دانشگاه های انتخابی به درستی وارد شده باشد و سپس ثبت نمایید.
- گام پنجم: پس از ثبت انتخاب رشته ، سامانه به شما یک کد 15 رقمی خواهد دارد که این کد را نزد خود نگه دارید، چراکه در مراحل بعدی به آن نیاز خواهید داشت.
داوطلبان توجه داشته باشند برای انجام انتخاب رشته دانشگاه آزاد بایستی به سایت سازمان سنجش پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد مراجعه کنند.
در مطالب بالا مراحل مشاوره انتخاب رشته کنکور دانشگاه های سراسری ۱۴۰۱را توضیح دادیم. چنانچه مایل به دریافت مشاوره متناسب با رتبه و کارنامه خودتان هستید، می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی تلفنی دانتل تماس حاصل بفرمایید. مشاوران ضمن پاسخگویی به سوالاتتان می توانند در فرآیند انتخاب رشته تا قبولی نیز همراه شما باشند.
برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره انتخاب رشته کنکور میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل با شماره 46291403-021 تماس بگیرید.
منبع: مشاوره انتخاب رشته کنکور
:: برچسبها:
مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ ,
:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0